De leukste kleine huisdieren

Honden en katten zijn nog altijd twee van de meest populaire huisdieren in Nederland. Maar voor sommige mensen die graag een huisdier willen is een hond of kat geen optie. Dit kan vele verschillende redenen hebben. Misschien zijn mensen allergisch voor een hond, hebben ze geen geld voor een hond, of niet de tijd om een hond de aandacht te geven die hij of zij verdient. Een andere reden kan zijn dat je al kinderen hebt en een hond erbij is wel erg veel. Maar als je toch graag een huisdier wilt zijn er meer dan genoeg opties voor kleinere huisdieren die toch veel plezier zullen geven. Alle benodigdheden voor deze huisdieren kun je online kopen, een goed merk is bijvoorbeeld Beeztees.

Cavia’s en Konijnen

Persoonlijk heb ik mijn hele leven cavia’s en konijnen gehad. Ze zijn na honden en katten misschien wel de meest populaire huisdieren. Konijnen zijn ontzettend mooi en lief maar hebben wel ruimte nodig. Als je voor een groot konijn kiest kun je waarschijnlijk het hok het beste buiten hebben. Onze konijnen hadden altijd een mooi hok en een grote ren. In de zomer lieten we het konijn dan ook vaak door de tuin rennen. Als het om konijnen gaat is het altijd het beste om er twee te nemen. Huisdieren hebben een maatje nodig. Zeker als het konijn buiten zit en je zelf in de winter minder in de tuin komt is het fijn als de konijnen elkaar hebben. Cavia’s kun je prima binnen houden maar ze zijn vaak erg angstig.

Gerbils

Als je nog kleiner wilt dan een Konijn of Cavia kun je ook voor gerbils of hamsters kiezen. Deze dieren zijn klein, hartstikke lief en leuk om naar te kijken. Ze zijn natuurlijk kleiner dus je hebt minder volume om te knuffelen maar de diertjes zijn best slim en reageren op je woorden. Over het algemeen zou ik gerbils aanraden omdat deze overdag wakker zijn terwijl hamsters overdag slapen en in de nacht actief zijn. Een grote glazen aquariumbak is een ideaal huis voor gerbils. Hetzelfde geldt voor gerbils als konijnen en andere huisdieren, ze zijn het best in paren. Over het algemeen kun je het best twee mannetjes nemen aan gezien de vrouwtjes dominant zijn en twee vrouwtjes vaak gaan vechten. Gerbils zijn te klein om te castreren dus als je een vrouwtje en mannetje neemt kun je baby gerbils verwachten.

Chinchilla

Chinchilla zijn fantastisch lieve beesten. Ze lijken op Gerbils maar dan een stuk groter en superzacht. Houdt er wel rekening mee dat Chinchilla’s oud worden, net zou oud als honden. Je zult ze dus lang hebben.

Posts created 3

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven