Groen moet je doen!

Maak jij je ook zo’n zorgen over onze planeet? Loop je altijd netjes naar de juiste prullenbak, en ga je altijd naar de afvalcontainer op het werk als alle prullenbakken vol zitten of je een speciaal soort afval hebt? Lekker bezig! Maar je kan natuurlijk altijd meer doen, daar loop ik ook tegen aan. Dus wat zijn wat simpele manieren waarop je Moeder Aarde nóg een handje kan helpen?

Een extra tripje naar de afvalcontainer om te zorgen dat het afval bij het juiste bakje komt is natuurlijk een heel goed begin, en afval scheiden is ook ontzettend belangrijk. En met deze tips word je straks helemaal groen!

  1. Digitale notities go a long way! Wil je even snel iets opschrijven dat een college iets tegen je zegt, of bedenk je net een briljante grap die je straks tegen je partner wilt vertellen? Tik het even snel in je telefoon, in plaats van dat je een post-it gebruikt. Je denkt misschien dat het niet veel scheelt, maar als iedereen dit doet wordt er misschien nog maar 1 keer een post-it gebruikt, en dat is om iedereen te vertellen hun notities digitaal te nemen. Volg je het nog?
  2. Je flesjes hergebruiken is echt een life-saver. Voor de populatie van de oceaan is het letterlijk een life-saver, maar ook jou bespaart het veel geld! Je hoeft niet meer elke ochtend een flesje water te kopen in de kantine, je hebt gewoon je eigen fles bij die je kan vullen met wat je maar wilt. Er zijn tegenwoordig hele fijne flessen te koop. Tip: thermosflessen houden zowel dingen warm als koud.
  3. Ga vaker met de trein, de fiets of te voet. Auto’s zijn een van de grootste CO2 uitlaten die we hebben, en dagelijks gaan er duizenden mensen de weg op. Natuurlijk is het ook heel handig en snel, maar fietsen of lopen is dan weer beter voor jou als mens. Ga eens 1 of 2 dagen erop uit met de fiets, naar je werk of school, dat doet al wonderen! En als het echt te ver is om met de fiets te doen; de trein, misschien?

Als je deze drie tips (en zo nog velen anderen waarvoor je weer iets dieper het internet in zal moeten) implementeert in je dagelijks leven word je nog groener dan je al bent. Het milieu zal je dankbaar zijn. Oh en blijf naar die andere afvalcontainer lopen, jij milieuvriend!

Posts created 3

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven