Je tuin zomerklaar maken

Eindelijk, de temperaturen lopen op en we kunnen eindelijk een beetje van het (zomer)weer genieten. Veel mensen trekken erop uit en gaan naar het strand of een park, maar dit is ook zeker het ideale moment om aan de slag te gaan met je tuin. In dit blog geven we je een aantal tips zodat jij deze zomer maximaal kunt genieten in de tuin. Ben je benieuwd naar hoe je het beste je tuin kunt inrichten of hoe je overlast van plaaginsecten tegen gaat? Lees dan gauw verder. 

Decoratie en meubilair

Het is ontzettend fijn als je een gezellige tuin hebt, zeker wanneer je daar ongestoord van het zonnetje kan genieten. Met gezellige decoratie in je tuin waan jij je zo in Ibiza of Florence, en dat gewoon thuis. Een leuke toevoeging aan je tuin is bijvoorbeeld een spiegel aan de schuur of schutting. Het laadt de tuin niet alleen optisch groter lijken, ook weerspiegelt het de groene kleur van je planten of bomen wat je het gevoel geeft alsof je omringt bent met natuur. 

Natuurlijk kan een fijne tuinset niet ontbreken. Tuinsets zijn er in verschillende soorten en maten. Zo kan je een luxueuze bank kopen voor het ibiza gevoel, of een bistroset a la Paris. Je kan de verdere decoratie aanpassen aan de stijl van je tuinset. Heb jij bijvoorbeeld een moderne tuinset? Kies dan voor moderne verlichting of strakke schilderijen. Heb je als tuinset een hangmat en poefjes? Kies als avondverlichting voor een kampvuur en decoreer met bijvoorbeeld dromenvangers. Op deze manier wordt je tuin 1 geheel, en helemaal in de sfeer die bij jouw past.

Ongedierte in je tuin bestrijden

Een gezellige tuin met mooie planten, iets waar we ontzettend vrolijk van worden. Waar we dan iets minder vrolijk van worden; plaaginsecten of ander overlast. Zo kun je bijvoorbeeld te maken krijgen met slakken door je tuin. Slakken bestrijden kun je het beste doen door hun natuurlijke vijand in te zetten, namelijk aaltjes. Aaltjes tegen slakken bestel je gemakkelijk online. Je strooit de aaltjes uit over de grond, en de slakken zijn verleden tijd. Door dat je geen gebruik maakt van gif of pesticiden houdt je de natuurlijke leefomgeving van andere insecten en tevens ook planten in tact. Zo kan jij dus blijven genieten in je tuin, zonder slakken. Heb je last van andere plaaginsecten zoals de engerling? Ook daar kun je gemakkelijk aaltjes voor inzetten. Op biogroei.nl vind je alles omtrent biologische bestrijden van ongewenste insecten in je tuin, neem daar dus vooral een kijkje. 

 

Berichten gemaakt 7

Geef een antwoord

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven