Leef je studentenleven.

Jong, energiek en ambitieus. Oftewel: de perfecte omschrijving van een student. Het is tijd om keuzes te maken op gebied van school, maar ook op gebied van werk, geld en liefde. Elk persoon pakt dit anders aan en viert zijn studententijd op hun eigen manier. Dit neemt natuurlijk niet weg dat het maken van deze keuzes op zo een jonge leeftijd best lastig kan zijn. Hoe pak je dit aan? En hoe belangrijk is jouw studententijd nou eigenlijk? Lees snel verder om hier meer over te weten!

Eigen keuzes

Als student wordt je bijna gedwongen om je eigen verantwoordelijkheid te nemen. Het is niet de bedoeling dat je ouders voor eeuwig achter je aan gaan lopen. Studeren doe je voor jezelf en niemand anders. Jij bent namelijk degene die na de studie er mee aan het werk gaat. Het is daarom erg belangrijk dat je tijdens jouw studententijd een studie gaat volgen die je oprecht leuk vindt. Zorg ervoor dat je naast het studeren ook voldoende tijd vrij maakt voor jezelf. Het maken van sociale contacten is een goed voorbeeld hiervan, want tijdens je studententijd maak je vrienden voor het leven!

Health is wealth

Een andere zaak waar we stil bij moeten staan is je gezondheid tijdens de studententijd. Nou is het begrijpelijk dat door met name het gebrek aan tijd en geld, je sneller grijpt naar makkelijk en goedkoop voedsel. Dit is alleen niet zo gezond en eigenlijk ook niet erg smakelijk. Probeer energie te steken in goed eten en blijf in beweging!  Hiernaast staan studenten er om bekend dat ze niet vies zijn van een biertje, laat je verlangen alleen niet teveel worden en ken je grenzen. Mocht het blijken dat je dit toch lastig vindt en dreigt er sprake te zijn van een alcoholverslaving, dan kun je altijd om alcoholhulp vragen. Voor meer informatie kun je een kijkje nemen op de website van SolutionS.

Ondanks alle zware punten wat betreft het leven van een student, is het van belang dat er ook zeker van de studententijd moet worden genoten. Er is geen tijd zoals deze, sterker nog je studententijd komt nooit terug! Wees daarom niet al te bezorgd en geniet van een van de leukste tijden in je leven!

 

 

Posts created 3

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven